Paskaš

Srbija se ne boji – Vojska Kosova je ništa

Paskaš je naveo kako se nijedna vojska na svijetu ne stvara preko noći, ali da postoji opasnost da se pojave zapadni ''eksperti''...
Vijesti / Svijet | 23. 12. 2018. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Dragan Paskaš ocijenio je da je vojska Kosova sa 5.000 vojnika i 3.000 rezervista ništa, ali da realnu prijetnju čini demonstracija sile radi zastrašivanja srpskog stanovništva i pokušaja konačnog iseljavanja Srba s Kosova.

Paskaš je naveo kako se nijedna vojska na svijetu ne stvara preko noći, ali da postoji opasnost da se pojave zapadni ''eksperti'' koji će Albancima brzo i efikasno završiti taj posao, prenosi Srna.

Pročitajte još


''Nema sumnje da naš sustav obrane ima sve resurse da zaštiti naš narod. Potrebno je raditi sa Srbima u Pokrajini koji imaju veliku snagu za obranu od potencijalne agresije. Tamošnji narod ima ogroman patriotski potencijal, koji bi trebalo iskoristiti. Scenarij pada Krajine i 'Oluje' ne smijemo dopustiti'', rekao je Paskaš za Večernje novosti.

Napomenuo je kako formiranje vojske Kosova nije nikoga iznenadilo, jer se na tome radi godinama, ali da treba imati svijest o njihovim zaštitnicima pod zastavom NATO-a, pa prije oružane akcije iskoristiti sve raspoložive mogućnosti.

Paskaš, koji je bio sudionik pregovora koji su završeni Kumanovskim sporazumom, smatra kako bi Srbija trebala učiniti maksimum kako bi se pregovori o Kosovu i Metohiji izmjestili pod okrilje UN.

''Nedovoljno insistiramo na Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN, posebno na njezinim dijelovima koji nam idu u prilog. Zalažem se za agresivniji pristup državama koje sudjeluju u stvaranju vojske Kosova, prije svega Francuskoj, Nizozemskoj, Turskoj'', rekao je Paskaš.

Kada je riječ o razgraničenju kao mogućnosti za rješenje kosovskog problema, Paskaš je rekao da je Srbiji potreban model bez priznavanja neovisnog Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close