Odluka Stožera

Srbija: Kazna do 1.300 eura ako se ne registara povratak iz inozemstva

Član Kriznog stožera epidemiolog Predrag Kon rekao je za Radioteleviziju Srbije kako se iz zemalja bliskog okruženja - Crne Gore, BiH i Hrvatske, očekuje više od 50.000 ljudi
Vijesti / Svijet | 18. 09. 2020. u 21:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je od 18 sati na snazi odluka Kriznog stožera da se državljani Srbije, koji se vraćaju iz zemalja s velikim brojem zaraženih koronavirusom, moraju registrirati u elektroničkom covid sustavu kako bi se, u slučaju pojave simptoma, moglo brzo reagirati i spriječiti dalje širenje zaraze.

Povratnici u Srbiju koji to ne učine riskiraju novčane kazne od oko 1.300 eura, objavile su u petak beogradske Večernje novosti.

Član Kriznog stožera epidemiolog Predrag Kon rekao je za Radioteleviziju Srbije kako se iz zemalja bliskog okruženja - Crne Gore, BiH i Hrvatske, očekuje više od 50.000 ljudi, te da ne postoji inspekcijski sustav koji bi ih sve mogao kontrolirati.

Članica Kriznog stožera srbijanske vlade Darija Kisić Tepavčević izjavila je ranije u petak novinarima da među povratnicima ima zaraženih, te da se u jednom beogradskom domu zdravlja od devetoro pozitivnih, prijavilo troje koje je došlo iz Crne Gore, a povratnika pozitivnih na covid 19 "ima i iz Hrvatske, Egipta i Turske".

Radiotelevizija Srbije javila je u petak popodne da su na graničnom prijelazu Gostun između Srbije i Crne Gore duge kolone osobnih automobila nakon što su srbijanske zdravstvene vlasti pozvale svoje sunarodnjake da se prije petka u 18 sati vrate u zemlju i najavile strože mjere nadzora.

Prema večerašnjim izvješćima s prijelaza prema Crnoj Gori, te na prijelazu Bajakovo-Batrovci s Hrvatskom nema kolona i dužih zadržavanja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close