Nema popuštanja

Srbija: Epidemiološke mjere ostaju na snazi - za ulazak u državu potreban test

Srbijanske zdravstvene vlasti u ponedjeljak su prijavile 28 smrtnih slučajeva od posljedica infekcije covida-19, te još 2.093 nove zaraze koronavirusom.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2021. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

lada Srbije u ponedjeljak je, na preporuku Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, odlučila zadržati sve dosadašnje epidemiološke mjere, među kojima i obavezan PCR test za sve koji ulaze na teritorij Srbije, priopćeno je u Beogradu.

Uz obavezan negativan PCR test za ulazak u zemlju ne stariji od 72 sata, na snazi je ostalo i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, a trgovina prehrambenom robom do 21 sat, te zabrana okupljanja više od pet osoba, uz obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Temeljem epidemiološke procjene, srbijanska vlada odlučila je od 18. siječnja dopustiti nastavu u osnovnim i srednjim školama po uobičajenom planu iz rujna po kojem će srednjoškolci imati satove svakog drugog tjedna naizmjence s polovicom učenika u razredu, dok će osnovci ići u školu svaki drugi dan.

Srbijanske zdravstvene vlasti u ponedjeljak su prijavile 28 smrtnih slučajeva od posljedica infekcije covida-19, te još 2.093 nove zaraze koronavirusom. 

Od početka epidemije 6. ožujka prošle godine u Srbiji su dosad registrirana ukupno 361.782 oboljela od covida-19, a službeno je prijavljeno 3.610 smrtnih ishoda infekcije, prenosi HIna.

Kopirati
Drag cursor here to close