Kosovsko pitanje

Srbija čvrsto želi razgovarati

Vijesti / Svijet | 15. 06. 2021. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s europskim posrednicima Josepom Borrellom i Miroslavom Lajčakom bio vrlo dobar i da je srpska strana iskazala čvrstu želju za nastavkom dijaloga s Prištinom i kao važne teme predočila pitanje nestalih i energetiku.

Foto: Predsedništvo Srbije / 

Petković je, piše Srna, naglasio da je Vučić sugovornicima prenio da je za Beograd ključno hoće li biti pomaka u pravcu normalizacije odnosa i kompromisa s Prištinom, te da je Borrell razumio ono što srpska strana traži i spremnost za normalizaciju odnosa.

Petković je iz Bruxellesa rekao za Televiziju Pink da će Borrell o sastanku Vučića s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem izvijestiti predsjednika SAD Joea Bidena, naglasivši da to što EU o pitanju dijaloga blisko surađuje s SAD otežava srpsku poziciju.

Poručio je kako je Srbija opredijeljena za razgovor i da je uvijek bolje razgovarati u Bruxellesu nego imati incidente na terenu, koji su u posljednje vrijeme eskalirali.

Kopirati
Drag cursor here to close