Pokušaj državnog udara

Spriječena likvidacija venezuelanskog predsjednika?

"Sudjelovali smo na svim sastancima na kojima se planirao državni udar", rekao je ministar za komunikacije Jorge Rodriguez.
Vijesti / Svijet | 27. 06. 2019. u 08:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Venezuelanska vlada je u srijedu priopćila da je spriječila pokušaj vojnog "državnog udara" u koji su, tvrdi, umiješani Sjedinjene Države, Kolumbija i Čile i u kojemu je trebalo likvidirati socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

"Sudjelovali smo na svim sastancima na kojima se planirao državni udar", rekao je ministar za komunikacije Jorge Rodriguez.

Vladini agenti su se infiltrirali u pripremu tog pokušaja rušenja Madura i postavljanja generala na njegovo mjesto.

Državni udar koji su pripremali djelatni i umirovljeni vojni časnici te bivši ravnatelj obavještajne službe, trebao se dogoditi između nedjelje i ponedjeljka, dodao je ministar.

Optužio je kolumbijskog predsjednika Ivana Duquea za "planiranje državnog udara i ubojstvo predsjednika" Madura, dovodeći u pitanje i konzervativnog čileanskog predsjednika Sebastiana Pineru te američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, javlja HINA.

Venezuela živi u ritmu sukoba Nicolasa Madura i oporbenog čelnika Juana Guaidoa otkad se potonji 23. siječnja proglasio privremenim predsjednikom kojeg je priznalo pedesetak zemalja, među njima i SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close