Francuski dužnosnici

Sporazum o Brexitu moguć, ali neizvjestan

Francuski šef diplomacije kazao je da će aktualne intenzivne rasprave između dvije strane uoči summita EU u četvrtak ''potrajati, i ukoliko stvari krenu u tom pravcu to je pozitivno''.
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2019. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian izjavio je u srijedu kako je moguće da Britanija i Europska unija dogovore sporazum o Brexitu, ali da ishod razgovora dvije strane ostaje neizvjestan.

Kazao je da će aktualne intenzivne rasprave između dvije strane uoči summita EU u četvrtak ''potrajati, i ukoliko stvari krenu u tom pravcu to je pozitivno'', javio je AFP.

''Moguće je da budemo u stanju izaći iz slijepe ulice. Situacija oko Brexita uvijek je, međutim, neizvjesna, u njoj su nazočni incidenti i rizici'', izjavio je francuski ministar za BFM-TV.

Ministrica za europska pitanja Amelie de Montchalin izjavila je za LCI TV da je sporazum ''poželjan i moguć''.

Šef pregovaračkog tima EU za Brexit, Nichl Barnier poručio je u srijedu izvršnom tijelu bloka da ''brojna značajna pitanja'' ostaju neriješena u razgovorima s Britanijom, javio je Reuters, pozivajući se na europskog povjerenika za migracije Dimitrisa Avramopoulosa.

Kopirati
Drag cursor here to close