Uz mjere opreza

Split: Napadači na vaterpoliste Crvene zvezde na slobodi

Na sudski će postupak optuženi dolaziti sa slobode, a do tada im je na snazi mjera opreza, što znači da se svakog ponedjeljka i petka moraju javljati - jedan u solinsku, a drugi u splitsku policiju.
Vijesti / Svijet | 10. 04. 2019. u 22:36 Fena
Kopirati

Dvojica 25-godišnjaka koja su posljednja dva mjeseca provela u splitskom istražnom zatvoru na Bilicama zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi 9. veljače od danas su na slobodi, doznaje se na splitskom sudu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sudski će postupak dolaziti sa slobode, a do tada im je na snazi mjera opreza, što znači da se svakog ponedjeljka i petka moraju javljati - jedan u solinsku, a drugi u splitsku policiju.

Osim njih dvojice, istraga je otvorena za još dvojicu mladića, ali oni nisu završili u istražnom zatvoru jer ih se nije sumnjičilo da su počinili razbojstvo i pokušali nanijeti teške ozljede beogradskim sportašima te nije bilo bojazni da će ponoviti kazneno djelo.

Izgred se dogodio 9. veljače u jednom kafiću na Rivi kad su petorica mladića napala trojicu vaterpolista Crvene zvezde. Dvojica su uspjela pobjeći, a treći se spasio skokom u more. Jednom vaterpolistu lakše je ozlijeđena glava, sljepoočnica i nos kad su ga napadači udarili metalnom šipkom. Druga dvojica koja su uspjela pobjeći dobila su udarac u leđa i nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Napad na beogradske vaterpoliste osudili su tada gradonačelnik i župan te mnogobrojni utjecajni sportaši i političari, prenosi Hina.

Vaterpolisti Crvene zvezde odmah su otputovali iz Splita ne želeći sudjelovati na utakmici Regionalne vaterpolske lige.

Trojica huligana, dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak uhićeni su dan nakon napada te su kazneno prijavljeni za pokušaj teškog ozl jeđivanja i razbojstvo iz mržnje. Četvrti, 22-godišnji napadač uhićen je četiri dana nakon napada na Rivi, a za petim policija još traga.

Kopirati