Hrvatska

Spašena trudnica koja se nalazila s grupom migranata između RH i BiH

Policija je, nakon pretrage terena koji je prekriven snijegom, oko 14 sati pronašla grupu u kojoj se nalazilo dijete, trudnica i 13 muškaraca, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, naveli su iz MUP-a.
Vijesti / Svijet | 24. 03. 2019. u 19:35 Bljesak.info
Kopirati
Foto: PR / Hrvatska policija spašava trudnicu

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske priopćilo je da je sa nepristupačnog terena na planini Plješivici, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, u grupi od 15 osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, spašena i žena u poodmakloj trudnoći, prenosi Anadolija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je, nakon pretrage terena koji je prekriven snijegom, oko 14 sati pronašla grupu u kojoj se nalazilo dijete, trudnica i 13 muškaraca, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, naveli su iz MUP-a.

"U 13.30 sati Postaja granične policije Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć. Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega. Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu", navodi MUP.

S obzirom na to da je trudnica bila u vrlo visokom stupnju trudnoće, te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći, koja su bila na putu. 

"Trudna žena je u 14.23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu", navodi se u priopćenju hrvatskog MUP-a.  

Kopirati