Paraliza

Snježne oluje napravile kaos u svijetu: Više osoba izgubilo život

Andrew Cuomo, guverner New Yorka, proglasio je izvanredno stanje zbog snježnih padalina i opasne poledice.
Vijesti / Svijet | 05. 01. 2018. u 09:41 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snježna oluja i niske temperature negativno utječu na život stanovnika na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javlja agencija Anadolija.

Andrew Cuomo, guverner New Yorka, proglasio je izvanredno stanje zbog snježnih padalina i opasne poledice.

''Bombastična oluja''

Zbog "bombastične oluje", kako su je nazvali, zatvorene su škole i državne institucije. Izdano je i upozorenje da se građani ne kreću i ne izlaze vani ukoliko ne moraju. 

Više od 100.000 ljudi na sjeveroistoku zemlje ostalo je bez električne energije. Zbog jakog nevremena otkazano je više od 3.000 letova. Obustavljeni su i letovi na aerodromu "JFK" u New Yorku. 

Uslijed hladnog vremena u posljednjih sedam dana smrtno je stradalo 17 osoba.

 Snježne padaline izazvale kaos u istočnim i središnjim dijelovima Kine

 Kinu očekuje novi val snježnih padalina i nezapamćenog nevremena u središnjim i istočnim područjima, a nakon što su rekordne padaline paralizirale dijelove zemlje, prenosi Reuters.

Od utorka su velike padavine izazvale kaos, pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, poremećaji su uzrokovani u provincijama gdje živi više od milijun stanovnika. Zabilježene su i velike štete na poljoprivrednim dobrima.

Metereolozi predviđaju nove snježne padaline. Odsječene su komunikacije, vodovi za električnu energiju, zatvorene škole i aerodromi u pogođenim regijama.

Kopirati
Drag cursor here to close