Nepogoda

Snježna oluja u Alpama obustavila masovno testiranje na koronavirus

U Istočnom Tyrolu, 500 domaćinstava je ostalo bez struje, nakon što su grane drveća oborile dalekovode, a nivo upozorenja na lavinu podignut na peti stupanj.
Vijesti / Svijet | 06. 12. 2020. u 17:15 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko oblasti u austrijskim Alpama zaustavilo je masovno testiranje na koronavirus, nakon oluje koja je donijela ogromne količine snijega, zbog čega je izdano i upozorenje na lavinu najvišeg nivoa, javlja Anadolu Agency.

Dijelovi provincije Tyrol prekriveni su snijegom, koji je od petka do subote napadao 70 centimetara, a prognoze su da bi tijekom dana moglo pasti još 110 centimetara, navela je austrijska novinska agencija APA.

U Istočnom Tyrolu, 500 domaćinstava je ostalo bez struje, nakon što su grane drveća oborile dalekovode, a nivo upozorenja na lavinu podignut na peti stupanj. Zbog toga, nekoliko oblasti u Istočnom Tyrolu obustavilo je testiranje na koronavirus.

U Austriji je u petak počeo dobrovoljni program masovnog testiranja za koji se vlasti nadaju da može da sprijeeči dalja teška zatvaranja zemlje. Brzo antigensko testiranje počelo je u Beču i u provincijama Vorarlberg i Tyrol.

Tijekom prva dva dana, testirano je 300.000 ljudi, od ukupno devet milijuna stanovnika. Vlada se nada da će nekoliko milijuna ljudi biti testirano do sredine prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close