Pahulje

Snijeg zatrpao i Dalmaciju

Najviše snijega, oko 30 centimetara, napadalo je između Vrgorca i Makarske, državnu cestu D-512 Makarska-Vrgorac čiste ralice…
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2019. u 12:12 Foto: Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog snježnih oborina škole u Cetinskoj i Imotskoj krajini odlučile su u srijedu odgoditi nastavu, a na čišćenju snijega, koji je u nekim područjima Dalmatinske zagore dostigao visinu i do 40 centimetara, angažirano je 140 ljudi.

''Sve osnove i srednje škole na području Cetinske i Imotske krajine danas su donijele odluku o neodržavanju nastave zbog snijega na tom području koji otežava promet i dolazak učenika na nastavu'', rekao je za Hinu pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomilov Đonlić.

Voditelj Zimske službe Županijskih cesta Split Petar Vuletić je izvijestio kako je u noći s utorka na srijedu snijeg u Dalmatinskoj zagori ponegdje dostigao visinu i do 40 centimetara.

''Na uklanjanju snijega s prometnica na području Splitsko-dalmatinske županije angažirana su 32 kamiona s ralicama te sedam utovarivača i ukupno oko 140 ljudi'', rekao je Vuletić za Hinu.

Po njegovim riječima, na glavnim cestovnim pravcima na području Splitsko-dalmatinske županije promet se odvija bez zastoja.

''Nešto snijega'', kako je dodao, bilo i na Braču i Hvaru.

Zbog snijega koji je noćas napadao na području Vrgoračke krajine i zaobalja u Vrgorcu i područnim školama u srijedu je odgođena nastava.

Dionicu autoceste A1 od Ploča do Zagvozda ralice čiste od jutarnjih sati i kolnik je čist, te promet teče usporeno, ali bez zastoja. Prilazna cesta od Vrgorca do ulaza na autocestu kod čvora Ravča još uvijek nije očišćena od snijega, pa se preporuča uključivanje na autocestu kod čvora Vrgorac.

Najviše snijega, oko 30 centimetara, napadalo je između Vrgorca i Makarske, državnu cestu D-512 Makarska-Vrgorac čiste ralice županijskih cesta, no na tom području pada kiša, pa je moguće smrzavanje na tlu i poledica.

U Konavlima i na poluotoku Pelješcu pao je snijeg u noći s utorka na srijedu, u srijedu ujutro na Pelješcu su proglašeni zimski uvjeti, no sve su ceste posute i prohodne, izvijestili su iz Županijskog centra 112 i iz Dubrovnik cesta.

Zimski uvjeti ranije su proglašeni na prometnicama u dolini Neretve.

Kopirati
Drag cursor here to close