Zapadna obala

Snajperist pogodio novinara u oko

Amarneh je ranjen početkom tjedna dok je u novinarskom prsluku pratio prosvjede u selu Surif kod Hebrona na Zapadnoj obali.
Vijesti / Svijet | 20. 11. 2019. u 13:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinski kamerman Muath Amarneh uspješno je operiran nakon što su ga izraelske snage sigurnosti snajperom ranile u lijevo oko.

Amarneh je ranjen početkom tjedna dok je u novinarskom prsluku pratio prosvjede u selu Surif kod Hebrona na Zapadnoj obali.

Foto: Anadolija / Izraelske snage sigurnosti

Sinoć je 32-godišnji Amarneh podvrgnut ključnom operativnom zahvatu kojim su mu odstranjeni ostaci lijevog oka. Zrno metka kojim je pogođen ostalo je u njegovoj glavi jer su liječnici procijenili da je njegovo odstranjivanje opasno po život.

Fotografije ranjenog freelancera Amarneha objavljene su na društvenim mrežama na kojima su mnogi novinari i aktivisti najoštrije osudili napad izraelskih snaga.

Foto: Anadolija / Kolege pomažu ranjenom Muathu Amarnehu

Mnogi palestinski novinari su u znak solidarnosti objavili svoje fotografije s prekrivenim lijevim okom uz slogan #EyeoftheTruth (Oko istine).

Udruga novinara Palestine priopćila je da su izraelske snage sigurnosti ove godine počinile blizu 600 napada na palestinske novinare. Teže je ranjeno najmanje 60 novinara u Palestini.

Kopirati
Drag cursor here to close