Iranski redatelj

SMS porukom pozvan na izdržavanje zatvora

Odvjetnik je rekao da je redatelju preporučio da se za sada ne javi sudu, jer obična SMS poruka nema "pravnu važnost".
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2020. u 16:44

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranski redatelj Mohammad Rasoulof, koji je prošlog vikenda nagrađen Zlatnim medvjedom na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, dobio je SMS poruku da se prijavi sudu za izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, izjavio je odvjetnik redatelja, prenosi N1.

"On (Rasoulof) je u srijedu dobio SMS poruku u kojoj se poziva da se javi sudiji kako bi počeo izdržavanje zatvorske kazne", izjavio je AFP-u odvjetnik Nasser Zarafshan.

To ostvarenje je zabranjeno u Iranu, a sam redatelj nije bio na dodjeli jer je 2019. godine osuđen na godinu dana zatvora, i dvije godine zabrane izlaska iz zemlje.

Osuđen je zbog "propagande protiv političkog sistema" Irana. Odvjetnik je rekao da je redatelju preporučio da se za sada ne javi sudu, jer obična SMS poruka nema "pravnu važnost".

Dodao je da za Rasoulofa sada ne bi bilo poželjno da ide u zatvor zbog prevelikog broja osuđenika i epidemije virusne upale pluća.

Film "There is No Evil" bavi se smrtnom kaznom koja je tabu tema u Iranu. Rasoulof je koristio svjedočenja dželata i obitelji osuđenika.

Kopirati
Drag cursor here to close