Problemi

Slovenija zatvorila 17 granica za hrvatske kamione

Cijela Hrvatska ima veliki problem s kretanjem kamiona što iziskuje ogromne troškove
Vijesti / Svijet | 04. 06. 2019. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatskim prijevoznicima zabranjen je prelazak na više od 17 manjih graničnih prijelaza sa Slovenijom, a zbog te odluke slovenačkog Ministarstva infrastrukture prinuđeni su da idu preko međunarodnih graničnih prijelaza.

Od zabrane, koja je počela u subotu, 1. lipnja, izuzete su županije koje graniče sa Slovenijom, kao i Ličko-senjska županija.

Akreditirani lobist za promet u EU Marijan Baneli rekao je da je to odgovor Slovenije na hrvatsku zabranu tranzitnog prometa preko jednog graničnog prelaza koji su Slovenci koristili kao kraći put za Mađarsku, piše Srna.

"Oni su odmah zatvorili 17 graničnih prijelaza jer su u mogućnosti da nam to naprave. Ne bih ulazio u odgovornost, ali je i te kako ima, ovo je velika šteta za hrvatsko gospodarstvo'', rekao je Baneli.

Prema njegovim riječima, cijela Hrvatska ima veliki problem s kretanjem kamiona što iziskuje ogromne troškove, javlja HRT.

"Sada moraju prelaziti i 100 kilometara da bi došli do granice. Problem je u zagušenosti prometa, a stravično je da će se broj kamiona sve i više povećavati", istaknuo je Baneli.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković najavio je da će tražiti od Slovenije povlašteni status za hrvatske prijevoznike.

Kopirati
Drag cursor here to close