Zbog mesa iz Poljske

Slovenija uvela nadzor nad svim mesnim pripravcima za brzu hranu

"U okviru posebnog nadzora obavljamo preglede svih mesnih pripravaka, ne samo onih za kebab, i to kod dobavljača tih proizvoda. Akcija je već u tijeku, a nadzor će potrajati još mjesec ili dva", kazao je Posedi
Vijesti / Svijet | 27. 02. 2019. u 20:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno u mesu za kebab što ga je iz Poljske uvezla slovenska tvrtka otkrivena prisutnost salmonele pa je povučeno s tržišta slovenska uprava za sigurnost hrane uvela je izvanredni nadzor nad svim mesnim pripravcima za brzu hranu, izjavio je u srijedu ravnatelj te uprave Janez Posedi. 

 "U okviru posebnog nadzora obavljamo preglede svih mesnih pripravaka, ne samo onih za kebab, i to kod dobavljača tih proizvoda. Akcija je već u tijeku, a nadzor će potrajati još mjesec ili dva", kazao je Posedi, dodavši kako će posebnu pažnju posvetiti mesu iz uvoza. 

U završnom izvješću o aferi s mesnim pripravcima za kebab, koje je u Sloveniju uvezla tvrtka Alebon, uprava za sigurnost hrane utvrdila je da meso koje je u njima korišteno nije došlo iz poljske klaonice u kojoj je otkriveno da se ilegalno kolju bolesne životinje. 

Slovenska uprava za sigurnost hrane u petak je na svojim internetskim stranicama objavila da je obaviještena o prisutnosti bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od miješane govedine i purećeg mesa, koje je tvrtka Alebon uvezla iz Poljske kupivši ga od tvrtke Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, o čemu je obaviještena nakon što je to meso otkriveno i u Hrvatskoj, prenosi Hina.  

"Preko sustava brzog obavještavanja RASFF primili smo informaciju o prisutnosti bakterije Salmonella spp. u smrznutom goveđe-purećem kebabu distributera Alebon d.o.o uvezenom iz Poljske te provodimo postupak njegova povlačenja/opoziva", objavila je uprava za sigurnost hrane.

Kopirati
Drag cursor here to close