Teške riječi

Umalo tučnjava u Bruxellesu predstavnika Srbije i Kosova

Kako je Dačić rekao za Kurir, ta situacija se dogodila prije nekoliko godina, kada je on bio premijer i kada su u izaslanstvu bili i on i Vučić.
Vijesti / Svijet | 16. 01. 2019. u 08:29 Bljesak.info
Kopirati

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da je tijekom jednog sastanka Beograda i Prištine u Bruxellesu zamalo došlo do tučnjave između njega i tadašnjeg kosovskog ministra pravde Hajredina Kucija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dačić je to rekao povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je nekadašnji kosovski ministar pravde prilikom jednog susreta beogradskog i prištinskog izaslanstva skočio na Dačića i da mu je on morao da priskočiti u pomoć.

Kako je Dačić rekao za Kurir, ta situacija se dogodila prije nekoliko godina, kada je on bio premijer i kada su u izaslanstvu bili i on i Vučić.

Kako je naveo, najekstremniji su bili ministar pravde Hajredin Kuci i Edita Tahiri.

''Ja sam se iznervirao, svašta sam im rekao — tko su oni da stalno napadaju Srbiju da smo izvršili genocid, ništa oni ne prihvaćaju. Kad je Kuci rekao da smo mi Srbi ubojice, umalo nije došlo do fizičkog obračuna'', kazao je Dačić.

''Skočili smo preko stola Kuci i ja da se maltene fizički obračunamo. Onda je Vučić skočio, pale su teške reči, da bi smo ih na kraju ušutili. Čak ih je sve Katherin Ashtown izbacila sa sastanka", ispričao je Dačić.

Kopirati