Prekidanje pregovora

Sjeverna Koreja ucjenjuje Ameriku

''Nemamo namjeru pokloniti se američkim zahtjevima u bilo kojem obliku, niti ćemo sudjelovati u takvim pregovorima te vrste'', rekla je Choe za TASS u Pyongyangu.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2019. u 09:49 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja razmatra prekidanje pregovora oko svojeg nuklearnog programa sa Sjedinjenim Državama te će možda razmotriti i odustajanje od moratorija na razvoja projektila i nuklearna testiranja ukoliko Washington ne napravi ustupke, rekla je zamjenica ministra vanjskih poslova u petak, piše Hina.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Choe Son Hui optužila je američke dužnosnike za prekid pregovora prošlog mjeseca u Vijetnamu između Donalda Trumpa i Kim Jong Una, objavili su iz ruske agencije TASS i Associated Press.

''Nemamo namjeru pokloniti se američkim zahtjevima u bilo kojem obliku, niti ćemo sudjelovati u takvim pregovorima te vrste'', rekla je Choe za TASS u Pyongyangu.

Američki glavni tajnik Mike Pompeo i savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton ''stvorili su atmosferu neprijateljstva i nepovjerenja te su stoga, opstruirali konstruktivne napore u pregovorima između vrhovnih vođa Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država''.

Kim će se uskoro obratiti javnosti oko svojeg stajališta o denuklearizaciji i pregovorima sa SAD-om te o daljnjim potezima Sjevera, dodala je Choe.

Choe je rekla kako je Washington odbacio zlatnu priliku na summitu te je upozorio da bi Kim mogao ponovno razmotriti moratorij na nuklearna testiranja i razvoj lansirnih rampi za projektile, objavili su iz Associated Pressa.

''Želim naglasiti da će gangstersko ponašanje SAD-a postati opasno za pregovore'', rekla je Choe, no ipak je dodala: ''Kemija između dvojice vođa je i dalje dobra i iznenađujuće sjajna''.

Kopirati
Drag cursor here to close