Oružje

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un osobno je promatrao lansiranje oružja na Akademiji za obrambene nauke.
Vijesti / Svijet | 18. 04. 2019. u 08:52 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je priopćila da je testirala novi tip taktičkog navođenog oružja.  Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un osobno je promatrao lansiranje oružja na Akademiji za obrambene znanosti. 

Agencija Sjeverne Koreje KCNA prenosi da je Kim rekao da "razvoj oružanog sustava služi kao događaj od velike važnosti za uvećanje borbene sposobnosti Narodne armije". 

Također je navedeno da su "prednosti" oružja "poseban način navođenog leta i nošenje moćne bojeve glave".  

Priopćenje iz Sjeverne Koreje dolazi u trenutku kada su se pojavili izvještaji da je primjećena aktivnost u istražnim centrima u Sjevernoj Koreji, za koje se vjeruje da služe za razvoj raketa dalekog dometa, koje bi mogle pogoditi teritorij SAD-a, navodi AP. 

Bijela kuća priopćila je da je upoznata s događajem, ali nisu izdali komentar. AP ističe da nisu mogli da neovisno provjere navode o testiranju novog oružja. 

Mark Fitzpatrick, bivši dužnosnikameričkog State Departmenta, rekao je za Al Jazeeru da se radi o "taktičkom oružju, a ne raketi". "Sjeverna Koreja možda pretjeruje kako bi dobila pažnju SAD-a i o tome se ovdje radi. Kim bi želio da Trump ponovo razmisli o dogovoru koji bi bio u interesu obje zemlje." 

"Njegov režim postaje frustriran zbog nedostatka fleksibilnosti Washingtona u posljednjim pregovorima." 

Kopirati
Drag cursor here to close