Nove napetosti

Sjeverna Koreja nastavila jačati svoje nuklearno naoružanje

Sjeverna Koreja je priopćila da je dovršila proces stvaranja nuklearnih snaga uspješnim testiranjem novog tipa interkontinentalne balističke rakete nazvane "Hwasong 15", koja može dosegnuti američko kopno.
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2017. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstvenici i vojnici koji rade na razvoju raketnih i nuklearnih kapaciteta Sjeverne Koreje najavili su da će nastaviti s radom na jačanju nuklearnih snaga "u kvantitetu i kvalitetu", javili su u četvrtak sjevernokorejski državni mediji.

''Nacionalni vojni znanstvenici i tehničari dodatno će ojačati državne nuklearne snage u kvantitetu i kvalitetu'', navode oni u pismu namjere, prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija (KCNA).



Pismo je adresirano na vrhovnog vođu zemlje Kim Jong-una i pročitano je na svečanosti polaganja zakletve tijekom nacionalne konferencije o nuklearnim arsenalima. 

Sjeverna Koreja je priopćila da je dovršila proces stvaranja nuklearnih snaga uspješnim testiranjem novog tipa interkontinentalne balističke rakete  nazvane "Hwasong 15", koja može dosegnuti  američko kopno.

Sjeverna Koreja je pod oštrim sankcijama Ujedinjenih naroda zbog njenih raketnih i nuklearnih programa, a Pyongyang je optužio Sjedinjene Države da guše ekonomiju zemlje i lišavaju je prava na postojanje uvođenjem sankcija, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close