Dvostruka mjerila

Sjeverna Koreja: Kako drugi smiju ispaljivati rakete?

Sjedinjene Države su pozvale na uvođenje dodatnih sankcija i pooštravanje provedbe postojećih mjera, osuđujući posljednju probu projektila kao kršenje rezolucija UN-a…
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2021. u 11:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja priopćila je u ponedjeljak da je Vijeće sigurnosti UN-a pokazalo dvostruke standarde nakon što je povjerenstvo za sankcije kritiziralo nedavnu raketnu probu te zemlje kao kršenje rezolucija UN-a.

Sjeverna Koreja lansirala je novi tip kratkometnog balističkog projektila u prošlom tjednu, izazvavši Washington da zatraži sastanak povjerenstva za sankcije Vijeća sigurnosti UN-a.

Na sastanku povjerenstva u petak, Sjedinjene Države su pozvale na uvođenje dodatnih sankcija i pooštravanje provedbe postojećih mjera, osuđujući posljednju probu kao kršenje rezolucija UN-a, priopćio je Jo Chol Su, generalni direktor za međunarodne organizacije u sjevernokorejskom ministarstvu vanjskih poslova.

Jo je izjavio da je sastanak ''imao za cilj negirati prvo naše države na samoobranu'', upozoravajući da će to izazvati ''kontramjeru''.

''To predstavlja negiranje suverene države i očigledan dvostruki standard Vijeća sigurnosti prema tom pitanju na osnovu 'rezolucija' UN-a koje su direktni proizvod američke neprijateljske politike'', navodi Jo u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija KCNA.        

''Nema nikakvog smisla jedino izdvajati i osuđivati naše neotuđivo pravo na samoobranu dok brojne druge zemlje širom svijeta ispaljuju sve vrste projektila u cilju jačanja njihove vojne snage'', kazao je Yo.

Njegova izjava je uslijedila nakon što je Sjeverna Koreja priopćila da je administracija američkog predsjednika Joa Bidena poduzela pogrešan prvi korak i otkrila je ''duboko ukorijenjeno neprijateljstvo'' kritizirajući njenu raketnu probu u cilju samoobrane, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close