Usuglašen datum

Sjeverna i Južna Koreja održat će radne pregovore

Međukorejski pregovori naizmjence se održavaju u Kući mira, koja se nalazi na južnokorejskoj strani Panmundjoma u demilitariziranoj zoni i u Tongil Pavilionu na sjevernokorejskoj strani
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2018. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja i Južna Koreja složile su se u pogledu održavanja radnih pregovora 15. siječnja na sjevernokorejskoj strani sela Panmundjom, izvijestilo je u subotu u priopćenju južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja.

Izaslanstvo na čelu s ministrom ujedinjenja Cho Myung-Kyunom održat će pregovore o perspektivama Sjeverne Koreje koja će na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju poslati svoje sportaše i novinare, stoji u priopćenju.

Međukorejski pregovori naizmjence se održavaju u Kući mira, koja se nalazi na južnokorejskoj strani Panmundjoma u demilitariziranoj zoni i u Tongil Pavilionu na sjevernokorejskoj strani. Osim napetosti, te dvije zemlje su formalno još u ratu, prenosi Hina.

Ministarstvo je u subotu izvijestilo da je Sjeverna Koreja predložila održavanje pregovora 15. siječnja.

''Ministarstvo je zatražilo i brz odgovor o južnokorejskom prijedlogu koji se odnosi na radne pregovore o sudjelovanju Sjeverne Koreje u Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu'', dodaje se u priopćenju ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close