Beskonačni rat!

Sirijska i turska vojska bilježe značajne uspjehe protiv pobunjenika i Kurda

Pobunjeničke linije obrane popustile su na većini mjesta i u svakodnevnom su povlačenju pred nadmoćnijim neprijateljem.
Vijesti / Svijet | 13. 03. 2018. u 11:15 Bljesak.info/Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijske vladine snage su u ponedjeljak bombardirale pobunjenička uporišta u Istočnoj Guti, 23. dan žestoke ofanzive koja je UN-ove diplomate nagnala da ponovo zatraže prekid krvoprolića.

Pobunjeničke linije obrane popustile su na većini mjesta i u svakodnevnom su povlačenju pred nadmoćnijim neprijateljem. Sirijska vojska i saveznici zauzeli su značajna uporišta pobunjenika i suzili su teritorij pobunjenicima na urbane kvartove.

Premda je jačina bombardiranja iz zraka i artiljerije nešto manja, snage predsjednika Bašara al Asada uz pomoć saveznika Rusije već više od tri tjedna i dalje svakodnevno bombardiraju nekoliko mjesta u pobunjeničkoj enklavi koja je raskomadana i pod opsadom.

U Istočnoj Guti je poginulo 1.170 civila, među njima 241 dijete, a više od 4.400 je ranjeno od početka žestoke zračne kampanje koja je počela 18. veljače za kojom je uslijedila kopnena ofanziva radi osvajanja zadnjeg pobunjeničkog uporišta na vratima Damaska, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Na drugoj fronti zamršenog sirijskog rata koji 15. ožujka ulazi u svoju osmu godinu, stotine civila bježe iz kurdskog uporišta Afrina, na sjeverozapadu Sirije, pred napredovanjem turske vojske koja je na ulazu u grad.

Kopirati
Drag cursor here to close