Od strane Amerikanaca

Sirija: U zračnom napadu ubijeno više od 50 pobunjenika

Navedeno je da broj ubijenih premašuje 50, uz napomenu da se otkriva sve više tijela.
Vijesti / Svijet | 01. 09. 2019. u 12:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agencije / Sirijske ruševine

Najmanje 50 pobunjenika, uglavnom zapovjednika, ubijeno je u subotu u zračnim napadima pod vodstvom SAD-a koji su ciljali sastanak zapovjednika pobunjenika u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib, javila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. 

Ta organizacije je priopćila da su se na sastanku okupili zapovjednici grupa Hurras al-Deen i Ansar al-Tawhid, koje su obje u savezu s Al-Qaidom. 

Navedeno je da broj ubijenih premašuje 50, uz napomenu da se otkriva sve više tijela. 

Spomenuta promatračka organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji objavila je da je koalicija pod vodstvom SAD-a ciljala sastanak s najmanje sedam visoko eksplozivnih raketa. 

Glavno zapovjedništvo SAD-a potvrdilo je da je napala vođe Al-Qaide u provinciji Idlib, napominjući da je operacija ciljala one "odgovorne za napade koji prijete američkim građanima, našim partnerima i nevinim civilima". 

Američki zračni napad izveden je nakon što je sirijska vojska u petak objavila primirje, koje je stupilo na snagu u subotu. 

Novi prekid vatre ima za cilj zaustavljanje borbi u Idlibu između sirijske vojske i grupacija povezanih sa Al-Qaidom, javlja Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close