Reakcije nakon udara

Sirija osudila ''barbarsku i okrutnu agresiju Zapada''

Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u čitavoj zemlji.
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2018. u 09:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski režim osudio je u subotu "barbarsku i okrutnu agresiju" Zapada, nakon udara koje su prije zore izveli SAD, Francuska i V. Britanija na sirijske vojne ciljeve, izvijestila je službena agencija Sana.


Udarima se željelo "spriječiti" misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala početi u subotu svoju istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, po Sani.  "Napadu je glavni cilj spriječiti rad ekipe, preduhitriti njezine zaključke i izvršiti pritisak na misiju u pokušaju prikrivanja laži i objeda Zapada.

Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u čitavoj zemlji, prenosi Hina.

Video: Nakon napada

"Barbarska agresija ... neće ni na koji način utjecati na odlučnost i ustrajnost sirijskog naroda i njihovih herojskih vojnih snaga", citira Sana izvor u ministarstvu vanjskih poslova. "Ta će agresija jedino voditi u jačanje tenzija u svijetu" i prijeti međunarodnoj sigurnosti, dodaje izvor.

Sirijske vlasti objavile su u subotu ujutro snimku sirijskog predsjednika Bašara al Asada kako u odijelu i s aktovkom u ruci dolazi na posao nakon zračnih udara zapadnih sila na ciljeve u Siriji.

Kopirati
Drag cursor here to close