Granični sukobi

Sirija odbila napad Izraela

Udar izraelskih zrakoplova uslijedio je nakon što je oborena sirijska bespilotna letjelica, koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni
Vijesti / Svijet | 12. 07. 2018. u 09:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Snimak obaranja sirijske bespilotne letjelice

Protuzračna obrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima udar izraelskih zrakoplova na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija Sana.

Prema izvještaju agencije, koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, prouzročio je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati ranije, izraelske snage srušile su sirijsku bespilotnu letjelicu, koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, poručio da "Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu", te je zatražio od Moskve da ukloni iranske snage iz Sirije.

''Nećemo poduzimati akcije protiv Assadovog režima, a vi maknite Irance'', prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom sastanka u Moskvi, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close