Mjera predostrožnosti

Singapur: Tristo zaposlenika evakuirano iz banke zbog straha od koronavirusa

Oko 300 zaposlenika evakuirano je iz najveće singapurske banke DBS nakon što se jedna osoba razbolila od novog koronavirusa.
Vijesti / Svijet | 12. 02. 2020. u 11:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 300 zaposlenika evakuirano je iz najveće singapurske banke DBS nakon što se jedna osoba razbolila od novog koronavirusa.

Svi evakuirani uposlenici radili su na istom katu, a poslani su kući u srijedu.

"Kao mjera predostrožnosti, svi zaposleni na 43. katu napustili su prostorije kako bi radili od kuće", navodi se u saopćenju DBS-a.

Singapur je ranije prijavio da ima 47 slučajeva zaraze novim virusom, javio je BBC.

Zaposlenik te banke je testiran u utorak, a zaraza virusom je potvrđena u srijedu.

Iz DBS-a su saopćili da će "tijekom ovog teškog vremena banka pružiti ovom zaposleniku i njegovoj obitelji svu moguću podršku i smjernice".

Trenutno traje proces potrage za osobama s kojima je zaraženi mogao biti u kontaktu. Zajednički prostori zgrade kao što su liftovi i toaleti dubinski se čiste i dezinficiraju.

Paketi za njegu s termometrima, zaštitinim maskama i sredstvima za čišćenje ruku podijeljeni su evakuiranim zaposlenicima, a banka je saopćila da je uspostavljena medicinska telefonska linija za pomoć.

Singapur je prošlog tjedna proglasio "narančasti alarm za sistem odziva na bolesti", što znači da je ta bolest teška i lako se prenosi sa osobe na osobu.

Kao posljedica toga, sve tvrtke i mnogi javni prostori počeli su mjeriti zaposlenicima i posjetiteljima temperaturu.

Virus Covid-19 usmrtio je više od 1.100 ljudi u Kini, gdje se i pojavio prvi put.

Kopirati
Drag cursor here to close