Teški dani

Sicilija na koljenima: Katastrofalne poplave, a Etna ključa

Sicilija je na koljenima. Pronađeno je tijelo muškarca, za ženom se još traga. Otkazani su letovi, škole su zatvorene.
Vijesti / Svijet | 25. 10. 2021. u 11:42 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sicilija, koja je za vikend pogođena katastrofalnim poplava, proživljava teške dane. U dva dana je pala veća količina kiše nego u posljednjih šest mjeseci. Gradovi su ostali odsječeni. Vlasti su zbog nevremena odlučile zatvoriti ceste i škole.

Pronađeno je tijelo 67-godišnjeg muškarca nestalog u poplavama u subotu navečer. Ostao je zaglavljen u autu, kojeg je odnijela bujica. Na mjesto događaja došla je vatrogasna služba, ali je bilo kasno. Za njegovom suprugom se još traga.

„Nemogućnost da točno predvidimo trenutak u kojem će se dogoditi vrhunac najavljenih poplava, zahtijeva od nas oprez, zbog zaštite naših učenika i učitelja, ali i cijelog stanovništva“, izjavio je Salvo Pogliese, gradonačelnik Catanie, prenosi portal Il Messaggero.

Dodatan problem je vulkan Etna koji je eruptirao prije nekoliko dana. Jugoistočnom stranom vulkana teče lava, a iz njega se visoko prema nebu uzdiže stup dima. U kombinaciji s kišom, čini opasnost od eksplozije.

Kako predviđaju meterolozi, sljedećih dana će se na sjeveru stabilizirati vrijeme, ali jug zemlje neće imati mira; predviđa se nastavak obilnih kiša, gubitak energije zbog uragana i jakih vjetrova.

Kopirati
Drag cursor here to close