''Bošnjaci nisu etnička grupa''

Šešelj: Ja sam Bošnjak

Šešelj je rekao da je Bošnjak, i da je među prvima potpisao peticiju za puštanje Alije Izetbegovića zbog "Islamske dekleracije"
Vijesti / Svijet | 30. 10. 2018. u 18:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj sinoć je u emisiji izjavio da je Bošnjak i kako mu to uopće ne smeta ali je imao objašnjenje što pod tim točno misli što je već nekoliko puta objašnjavao i u Hagu.

Šešelj negira etničku pripadnost muslimanskog naroda kao Bošnjaka i tvrdi da je riječ Bošnjak zapravo naziv za ljude koji dolaze iz BiH, a da nikako ne može biti etnička grupa, prenosi ATV.

"Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u općini Centar", rekao je lider srpskih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, tijekom polemike s narodnim zastupnikom i predsjednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem.

Vojislav Šešelj je govorio o tome da je među prvima potpisao peticiju za puštanje na slobodu Alije Izetbegovića, tadašnjeg komunističkog disidenta koji je robijao zbog djela "Islamska deklaracija".

O pitanju Bošnjaka Šešelj se raspravljao i sa Sulemanom Tihićem koji je bio svjedok tužiteljstva u slučaju protiv Šešelja.

Kopirati
Drag cursor here to close