Pipkanje

Seks-skandal trese Europski parlament

''Rekla sam to jednoj kolegici koja mi je savjetovala da ga prijavim, no nisam to učinila kako ne bih izgubila posao…''
Vijesti / Svijet | 24. 10. 2017. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski parlament trese veliki seks skandal nakon što je Više od 12 žena optužilo je političare za zlostavljanje i uhođenje. Rekle su da se zastupnici prema njima odnose kao prema komadu mesa

Priču je otkrio The Sunday Times kojem je jedna asistentica otkrila da je stariji zastupnik masturbirao pred mladom asistenticom, a druga je pomoćnica ispričala da su ih i pipali.

Jedna je mlada zaposlenica Europskog parlamenta ostala u šoku kad ju je jedan stariji ugledni zastupnik koji je oženjen, ima dvoje djece, a star je gotovo 60 godina, počeo dirati u dizalu. Ispričala je da se to dogodilo kad su u dizalu ostali sami. Dirao ju je i šaputao joj na uho.

''Rekla sam to jednoj kolegici koja mi je savjetovala da ga prijavim, no nisam to učinila kako ne bih izgubila posao. Nisam se htjela suočiti sa sramotom i uništiti si karijeru'', rekla je.

Još se jedna žena javila rekavši kako ju je vodeći njemački zastupnik u Europskom parlamentu uhodio na sastancima i više joj puta prilazio.

''Europski parlament je leglo zlostavljanja jer zastupnici nikome ne odgovaraju'', rekle su te žene.

Jedna je asistentica opisala poniženje dok su je zastupnici tretirali ''poput komada mesa''.

''Radi se o pitanju moći'', rekla je jedna zaposlenica i objasnila to time da zastupnici mogu zaposliti ili otpustiti asistente kad god to požele.

The Sunday Times je u svojoj istrazi doznao mnogo toga o zlostavljanju u ovoj instituciji Europske unije, no imena žrtava i zlostavljača zasad ne otkrivaju. Niti jedna od žrtava nije zlostavljanje prijavila policiji jer ne žele izgubiti posao.

Igor Šoltes, zastupnik iz Slovenije u EP-u, rekao je za Dnevni avaz kako će biti održana velika rasprava povodom ovih izvještaja.

Šoltes je rekao da su navodi londonskog lista izazvali veliku pažnju u institucijama EU te da se po hitnoj proceduri ova točka našla na dnevnom redu.

''Moramo govoriti o tim stvarima i mislim da je dobro da to raspravimo unutar parlamenta. Pa vidjet ćemo šta će biti na kraju'', kazao je Šoltes.

The Sunday Times navodi kako je autor teksta vidio SMS poruku koju je Yves Cochet, bivši francuski ministar zaštite okoliša i zastupnik Zelenih u Europskom parlamentu, poslao 25-godišnjoj asistentici svog kolege zastupnika.

Poruku joj je poslao nakon što je ona odbila poziv za večeru nakon koje su, prema pozivu, trebali podijeliti ''strast, snove i maštarije''.

''Znam da je kliše da starac zove van mladu lijepu ženu. No, strahuješ li šta će ljudi reći... ili možda drhtiš  od slasnog, a opet uznemirujućeg iščekivanja?'', napisao joj je.

No, najviše optužbi, kako piše The Sunday Times, palo je na njemačke zastupnike.

Kopirati
Drag cursor here to close