Vorwärts Jungs!

Helge Braun: Uskoro će se mladi ljudi smjeti slobodno kretati

"Sljedeća faza glasi naravno: Mladi ljudi, koji ne spadaju u rizičnu skupinu, moći će se ponovno normalno kretati", kazao je šef kancelarskog ureda Helge Braun za "Ask me anything", jednu od socijalnih mreža.
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2020. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka se na svoj način nosi s krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa, a vijest dana u toj zemlji je da kancelarka Angela Merkel po svemu sudeći nema zarazu, jer je i drugi njezin test bio negativan, objavili su mediji.

Nitko ne zna, pa ni sami političari, koliko će ovakvo stanje trajati, ali se danas s interesantnom idejom oglasio Helge Braun, šef ureda njemačke kancelarke.

"Sljedeća faza glasi naravno: Mladi ljudi, koji ne spadaju u rizičnu skupinu, moći će se ponovno normalno kretati", kazao je Braun za "Ask me anything", jednu od socijalnih mreža.

"U tom slučaju moramo pristupiti dosljednom testiranju i inficirane izolirati, kako opet ne bi došlo do eksponencijalnog porasta zaraženih", kaže ovaj političar.

Dok sve ovo traje, njemački je Budestag donio dosad neviđene mjere za prevladavanje posljedica krize.

Predviđen je rebalans proračuna u visini od 156 milijardi eura, a taj će minus u državnoj blagajni njemačka vlada namijeniti za spašavanje radnih mjesta i poduzeća, ali i za pomoć stanovništvu da može podmiriti životne i stambene troškove, te jedan veliki dio za bolnice i druge zdravstvene ustanove.

Ukupno je njemačka vlada za prevladavanje krize previdjela čak 750 milijardi eura potpore javnom i privatnom sektoru, kao i stanovnišvu izravno.

Kopirati
Drag cursor here to close