Otkriveni u kamperu

Sedam migranta iz Metkovića vraćeno u BiH

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se u vozilu sakriveni nalazili 1 državljanin Iraka i 6 dražavljana Irana.
Vijesti / Svijet | 27. 07. 2018. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 25. srpnja, oko 23 sata, na MCGP Metković, ulaznoj graničnoj kontroli, u  kamper vozilu nacionalne oznake Švedske, pristupio je 44-godišnji državljanin Irana.

Pregledom vozila, u suradnji s carinskim službenikom, u prostoru namijenjenom za boravak, ispod kreveta uočene su dvije muške osobe, dok su u zadnjem dijelu vozila uočene improvizirane pregrade tzv. bunkeri čijim je otklanjanjem pronađeno još 5 osoba.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se u vozilu sakriveni nalazili 1 državljanin Iraka i 6 dražavljana Irana. Svi navedeni su nositelji potvrda o iskazanoj namjeri za azil izdanoj u Službi za strance u Sarajevu, navedeno je na stranici MUP-a.

Zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u Bosnu i Hercegovinu. Za 44-godišnjeg vozača kampera utvrđeno je da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma zbog čega ga je policija kazneno prijavila nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Kopirati
Drag cursor here to close