''Mi ne izručujemo''

Saudijska Arabija neće izručiti osumnjičene za ubojstvo Khashoggija

"Mi ne izručujemo naše građana", kazao je na konferenciji za medije u Rijadu saudijski ministar vanjskih poslova
Vijesti / Svijet | 10. 12. 2018. u 08:11 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir u nedjelju je isključio mogućnost izručenja osumnjičenika za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, nakon što je istanbulski glavni tužitelj izdao naloge za uhićenje.

Turski dužnosnici rekli su prošli tjedan kako je ured tužitelja zaključio da postoji "snažna sumnja" kako su među organizatorima Khashoggijevog ubojstva početkom listopada u istanbulskom konzulatu bili Saud al-Qahtani, nekadašnji glavni pomoćnik princa Mohammeda bin Salmana, te general Ahmed al-Asiri, koji je bio na dužnosti zamjenika kontraobavještajne službe, piše Hina.

Jubeir je na zatvaranju 39. samita Vijeća za zaljevsku suradnju (GCC), koji je danas počeo u Rijadu, kazao kako je u okviru istrage o smrti Khashoggija, u Turskoj izdana odluka o privođenju, te poručio kako njegova zemlja neće izručiti svoje državljane.

”Odgovorni su predati Glavnom tužiteljstvu (Saudijske Arabije). Neću komentirati sudska pitanja. Tužiteljstvo ima svog glasnogovornika”, rekao je Jubeir, istakavši kako će Saudijska Arabija pomoći u istrazi i da je otvorena za sve dokaze, prenosi Anadolija

"Mi ne izručujemo naše građana", kazao je  na upit o nalozima za uhićenja.

Poručio je kako njegova zemlja neće ništa kriti i da će podijeliti svaku dobivenu informaciju, kao što je to bio slučaj i ranije.

Osvrnuo se i na krizu u Zaljevu, dodavši kako je jasan stav Saudijske Arabije kada je riječ o ovom pitanju.

''Naša katarska braća znaju šta se od njih traži kako bi se vratili kao aktivni članovi GCC-a'', pojasnio je Jubeir.

Kopirati
Drag cursor here to close