Na obuci ...

Saudijci provjereni, obavještajci rekli nema neposredne prijetnje

"Možemo izvijestiti da nema informacija koje ukazuju na neposrednu prijetnju", rekao je Garry Reid, direktor obrambene obavještajne agencije.
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2019. u 07:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pentagon je objavio da nije pronašao prijetnju tijekom provjere oko 850 vojnika iz Saudijske Arabije koji su na obuci u SAD-u nakon što je pripadnik saudijskih zračnih snaga ubio tri osobe u vojnoj bazi na Floridi ranije ovog mjeseca, prenose agencije.

"Možemo izvijestiti da nema informacija koje ukazuju na neposrednu prijetnju", rekao je Garry Reid, direktor obrambene obavještajne agencije.

Zaključak Pentagona omogućava američkim vojnim službama da po vlastitom izboru ukinu zabranu leta saudijskim vojnim pilotima.

FBI je objavio da američki istražitelji vjeruju da je potpukovnik saudijske ratne avijacije, 21-godišnji Mohammed Saeed Alshamrani djelovao sam kada je napao američku mornaričku bazu u Pensacoli na Floridi 6. prosinca prije nego što ga je usmrtio zamjenik šerifa.

Saudijac je vatrenim oružjem ubio troje, a ozlijedio još osmero ljudi. Prije napada na Twitteru je objavio neprijateljske poruke o SAD-u, napisavši da ''se Amerika pretvorila u zemlju zla''.

Američki ministar obrane Mark Esper je nakon pucnjave na Floridi naredio oružanim snagama da ispitaju sigurnost vojnih baza i provjere procedure koje prolaze inostrani vojnici koji dolaze u SAD na obuku, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close