Nije se mogao nositi

Samoubojstvo: Pronađeno mrtvo tijelo njemačkog ministra financija Schäfera

"Postoji velika zabrinutost oko toga je li moguće ispuniti ogromna očekivanja stanovništva - posebno financijsku pomoć. Moram pretpostaviti da su ga ove brige preplavile. Očito nije mogao pronaći izlaz. Bio je očajan i napustio nas je"
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2020. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Ministar Thomas Schäfer (†54) najvjerojatnije je počinio samoubojstvo

Mrtvo tijelo ministra financija njemačke Savezne države Hessen Thomasa Schäfera (CDU), pronađeno je u subotu u jutarnjim satima u blizini Hochheima kod Frankfurta, na pruzi kojom prolazi brzi vlak ICE. Istražitelji sumnjaju na samoubojstvo.

Vijest o smrti 54-godišnjeg Thomasa Schäfera objavilo je i Državno odvjetništvo u Wiesbadenu. Policija je izvijestila kako je “Muško tijelo pronađeno  na željezničkoj pruzi ICE u blizini Hochheima u subotu u 10.20 sati".

Zbog ozljeda, identitet nije odmah utvrđen. Nakon početne istrage otkriveno je kako je riječ o ministru Thomasu Schäferu.

Proteklih dana ministar Schäfer je imao redovne javne nastupe, između ostalog, zbog davanja informacija o financijskoj pomoći savezne države Hessen za tvrtkama zbog korona krize.

Premijer njemačke države Hessen Volker Bouffier (CDU) je u šoku.

“Svi smo šokirani i teško možemo vjerovati da je Thomas Schäfer umro iznenada i neočekivano. Sada se svi trebamo nositi s njegovom smrću i tugovati s njegovom obitelji, suprugom i dvoje djece”, rekao je Bouffier u Wiesbadenu.

"Osobito u trenutnoj korona krizi, Hessen je trebao Schäfera kao iskusnog političara", kazao je vidno dirnuti i uzdrmani Bouffier.

Kao ministar financija savezne pokrajine Hessen, Schäfer je radio "doslovno dan i noć" za rješavanje krize.

Bouffier nastavlja: "Danas moramo pretpostaviti da je bio vrlo zabrinut. Iznad svega, postoji velika zabrinutost oko toga je li moguće ispuniti ogromna očekivanja stanovništva - posebno financijsku pomoć. Moram pretpostaviti da su ga ove brige preplavile. Očito nije mogao pronaći izlaz. Bio je očajan i napustio nas je. "

Inače, osljednjih godina pokojni njemački ministar Schäfer bio je nekoliko puta u posjetu Hrvatskoj i s hrvatskim političarima razgovarao o mogućnostima suradnje između Hessena i Hrvatske.

Kao ministar financija utjecajne njemačke Savezne države Hessen ugostio je brojne političare iz Hrvatske i hrvatske političare iz BiH. Prilikom posljednjeg posjeta predsjednice RH  Kolinde Grabar Kitarović, u veljači ove godine, zajednički su posjetili Frankfurtsku burzu.

Kopirati
Drag cursor here to close