Italija

Salvini zabranio iskrcavanje migranata na tlo Italije

''Što se mene tiče, migranti mogu biti izliječeni, nahranjeni, obučeni i dobiti svu udobnost, ali neće kročiti nogom na talijansko tlo'', kazao je Salvini.
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2019. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spašene izbjeglice i migranti, njih 49, među kojima se nalaze i djeca, ostali su "zatočeni" na moru nakon što je talijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini zabranio njihovo iskrcavanje s broda nevladine organizacije na talijansko tlo.

Osoblje broda talijanske organizacije "Mediterranea Saving Humans" spasilo je migrante s broda koji je tonuo u blizini libijske obale i dovelo ih u blizinu talijanskog otoka Lampeduse, javlja agencija Anadolija.

Međutim, nije im odobreno iskrcavanje na otok, a ministar unutarnjih poslova Italije Mateo Salvini je na Twitteru poručio da su "talijanske luke bile i ostaju zatvorene".

Salvini je danas ponovio poruku, navodeći da Italija neće popustiti pred ucjenama nekih grupa koje "pomažu trgovinu ljudima".

''Što se mene tiče, migranti mogu biti izliječeni, nahranjeni, obučeni i dobiti svu udobnost, ali neće kročiti nogom na talijansko tlo'', kazao je Salvini za televiziju SkyTG24.

Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je odluku prema kojoj brodovi koji spašavaju ljude na Sredozemlju koji nisuitalijanski i koji ne surađuju s vlastima u Rimu nemaju pravo koristiti talijanske luke.

Kopirati
Drag cursor here to close