Prosvjed protiv korupcije

Sakašvili izveo Ukrajince na ulice: Tražimo ostavku Petra Porošenka!

''Dok je Porošenko na mjestu predsjednika, neće biti napretka niti borbe protiv korupcije", rekao je Sakašvili okupljenim građanima.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2017. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko tisuća  Ukrajinaca izašlo je na proteste ispred zgrade parlamenta u Kijevu, zahtijevajući ubrzanje sprovođenja reformi, prenijeli su ukrajinski mediji.

Ukrajinci su nezadovoljni zbog konstantne korupcije i propusta da se kazne moćni političari i biznismeni. 

Mediji prenose da su neki od demonstranata zahtijevali da predsjednik Ukrajine Petro Porošenko podnese ostavku. 

Ispred zgrade parlamenta angažirano je oko 3.500 policajaca, zbog straha da bi demonstranti mogli pokušati ući u zgradu parlamenta. 

Među osobama koje su se obratile sudionicima prosvjeda bio je i bivši gruzijski lider Mihail Sakašvili, koji se prije nekoliko tjedanavratio u Ukrajinu iz Poljske. 

"Ukoliko se do kraja dana ne donese odluka za dobrobit ljudi, onda bismo trebali razmisliti o sljedećim zahtjevima. Dok je Porošenko na mjestu predsjednika, neće biti napretka niti borbe protiv korupcije", rekao je Sakašvili okupljenim građanima. 

Sakašvili je pozvao sve ljude u Kijevu da se pridruže prosvjedima i naglasio da ukoliko se ne donesu odluke u korist naroda, Porošenko treba razmisliti o ostavci, prenosi "Irish times". 

"Ovo nije ultimatum. Ovo je moj savjet", napomenuo je Sakašvili, kojem je Porošenko oduzeo državljanstvo Ukrajine nakon što je bivši gruzijski lider napustio poziciju guvernera Odese i osnovao opozicijsku stranku. 

Kopirati
Drag cursor here to close