U dvorištu obiteljske kuće

Sahranjena udovica Slobodana Miloševića

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, svećenici eparhije braničevske su održali opelo a urna je spuštena u zemlju uz rusku pjesmu Podmoskovske večeri.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2019. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udovica bivšeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije i haaškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, sahranjena je danas u Požarevcu.

Urna s njenim pepelom položena je ispod lipe u dvorištu obiteljske kuće gdje je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, svećenici eparhije braničevske su održali opelo a urna je spuštena u zemlju uz rusku pjesmu Podmoskovske večeri.

Foto:RFE/RL / Sahranjena udovica Slobodana Miloševića

"Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cijenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vođa, srpski velikomučenik, a sud povijesti će i s imena Mirjane Marković skinuti ljagu", rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske ljevice i njen bliski suradnik.

Nekadašnji predsjednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović je rekao da je udruženje "Sloboda", u čije ime se obratio, više puta ukazivalo političarima u Srbiji da se abolira obitelj Milošević "zbog civilizacijskog kursa" i kao dokaz "ugleda države".

Slobodan Bulatović pročitao je pismo Marije Marković u kojem, između ostalog, piše: "Žao mi je što si odlučila da budeš ovdje pored tate gdje Marko i ja nikada nećemo biti. Drago mi je da ne možeš čitati šta se piše o nama nakon 14. travnja."

Rekao je da Marija Marković nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani.

Kopirati
Drag cursor here to close