Što li je napisao?

Trump ostavio pismo za Bidena

Biden, uzvanici i drugi sudionici su stigli na inauguraciju na kojoj će on uskoro položiti zakletvu i obratiti se u svojstvu novog šefa države.
Vijesti / Svijet | 20. 01. 2021. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazeći američki predsjednik Donald Trump u Ovalnom uredu Bijele kuće ostavio je pismo svom nasljedniku Joeu Bidenu koji će za manje od dva sata biti inauguriran kao 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Inauguracija novoizabranog američkog predsjednika Bidena i potpredsjednice Kamale Harris organizirana je uz maksimalne sigurnosne mjere u kojima učestvuje oko 25.000 pripadnika Nacionalne garde.

Biden, uzvanici i drugi sudionici su stigli na inauguraciju na kojoj će on uskoro položiti zakletvu i obratiti se u svojstvu novog šefa države.

Njegov prethodnik Trump je danas napustio Bijelu kuću i neće prisustvovati inauguraciji, čime je prekršio skoro dva stoljeća staru američku tradiciju.

Trump pak nije prekršio tradiciju ostavljanja pisma nasljedniku u Ovalnom uredu, a na isti način je pismo ostavio i odlazeći potpredsjednik Mike Pence koje će čekati potpredsjednicu Harris.

Sadržaj tih pisama javnosti nije otkriven.

Kopirati
Drag cursor here to close