Objasnio glasnogovornik

Sad se zna zašto se Putin nije cijepio protiv koronavirusa

Vladimir Putin je 6. listopada rekao da su mnogi u njegovom okruženju primili cjepivo protiv koronavirusa.
Vijesti / Svijet | 25. 11. 2020. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: kremlin.ru / Sad se zna zašto se Putin nije cijepio protiv koronavirusa

Predsjednik Vladimir Putin zbog funkcije koju obavlja ne može biti dobrovoljac u okviru testiranja ruskog cjepiva protiv koronavirusa, objasnio je 24. studenog glasnogovornik šefa ruske države Dmitrij Peskov.

"Kod nas još nije počelo masovno cijepljenje. A kao dobrovoljac šef države, naravno, ne može sudjelovati u cijepljenju", rekao je glasnogovornik Kremlja, prenosi TASS.

Tako je Peskov odgovorio na pitanje zašto ruski lider još nije primio cjepivo protiv koronavirusa.

Ranije je Peskov već govorio o tome da u slučaju šefa države postoje posebne mjere predostrožnosti. On je također istaknuo da Kremlj neće skrivati informaciju o odluci predsjednika Vladimira Putina da primi cjepivo protiv koronavirusa.

Vladimir Putin je 6. listopada rekao da su mnogi u njegovom okruženju primili cjepivo protiv koronavirusa. Ukupno se radi o oko 50 osoba. Prema njegovim riječima, kod osmero njih je došlo do neznatno povišene temperature.

Prvo cjepivo protiv koronavirusa u Rusiji razvio je centar "Gamaleja". Ono je dobila naziv "Sputnik V". Masovna proizvodnja preparata počela je 15. kolovoza, prenosi russia beyond.

Kopirati
Drag cursor here to close