Bill i Hillary

SAD pokreće istragu protiv Clintonovih zbog prodaje državne tvrtke Rusima

Uranium One, kanadsku rudarsku tvrtku koja je posjedovala petinu američkih zaliha uranija, kupila je 2010. godine ruska državna kompanija Rosatom.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2017. u 18:11 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz američkog ministarstva pravde su kazali da su zatražili od tužitelja da istraže humanitarnu fondaciju bračnog para Clinton i sporazum o prodaji kompanije Uranium One ruskom Rosatomu.

Ministar pravde Jeff Sessions je rekao da će biti pokrenuta istraga o "određenim pitanjima" u Fondaciji Clinton i prodaji firme Uranium One Rusima, izvještava BBC.

Sessions je ovaj potez opisao u odgovoru na pismo Republikanaca u Kongresu.

Demokrati su istragu o Uranium One nazvali "ogromnom diverzijom" od istraga koje okružuju Donalda Trumpa i njegove suradnike.

Uranium One, kanadsku rudarsku tvrtku koja je posjedovala petinu američkih zaliha uranija, kupila je 2010. godine ruska državna kompanija Rosatom.

Američko ministarstvo vanjskih poslova, pod tadašnjom državnom tajnicom Hillary Clinton, pomoglo je u odobravanju ovog sporazuma iz 2010. godine, zajedno s bivšim predsjednikom Barackom Obamom.

Republikanci tvrde da je ministarstvo vanjskih poslova odobrilo ovaj sporazum nakon što je humanitarna fondacija Billa Clintona primila donaciju u iznosu od 145 milijuna dolara.

Neke od tih doprinosa Clintonovi nisu javno obznanili, unatoč njihovom obećanju da će javno imenovati sve donatore, navodi New York Times.

Kopirati
Drag cursor here to close