COVID-19

Svakodnevno umre 130 Njujorčana čija smrt nije evidentirana

U New Yorku bi žrtve korone mogle privremeno biti sahranjene u parkovima.
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U New Yorku pored rekordnog broja oboljelih i preminulih, oni koji umiru van bolnica nisu testirani i ne računaju se u žrtve epidemije, pišu američki mediji.

U New Yorku bi žrtve korone mogle privremeno biti sahranjene u parkovima.

U New Yorku, gdje je testiranje pokazalo da je pozitivno 76.876 ljudi, što je tek nekoliko tisuća manje nego u Kini na vrhuncu pandemije, borbu protiv virusa do sada je službeno izgubilo 4.009 ljudi, a kako određene gradske službe upozoravaju taj broj je veći jer svakodnevno (u prosijeku) u svojim kućama i stanovima umire 130 Njujorčana, a njihova smrt se ne evidentira i ne unosi u službene podatke jer nisu testirani.

Ona je dodala da treba imati na umu da je u New York prije izbijanja problema dnevno kod kuće umiralo između 20 i 25 ljudi.

Vatrogasci u New Yorku, koji su zaduženi da reagujiraju hitnim slučajevima, navode da su između 20. ožujka i 5. travnja u kući umrle 2.192 osobe, što je 130 dnevno, a što je opet skoro 400 posto više nego u protekloj godini.

Imajući u vidu tu činjenicu, Američka radio-postaja WNYC zaključuje da je broj stradalih od virusa korona u gradu posljednjih nekoliko dana možda umanjen za 40 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close