Quid pro quo

Rusija uzvraća - objavljene protumjere

Lavrov je izjavio da je američki veleposlanik John Huntsman pozvan u ministarstvo vanjskih poslova, gdje mu je predana obavijest da Rusija odgovara ''quid pro quo'' na američku odluku da protjera 60 ruskih diplomata.
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2018. u 20:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild.de / Američki konzulat u St. Petersburgu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov objavio je u četvrtak da će Moskva protjerati isti broj diplomata iz onih zemalja koje su protjerale ruske diplomate  zbog trovanja  bivšeg ruskog špijuna u Britaniji.

Lavrov je izjavio da je američki veleposlanik John Huntsman pozvan u ministarstvo vanjskih poslova, gdje mu je predana obavijest da Rusija odgovara ''quid pro quo'' na američku odluku da protjera 60  ruskih diplomata.

Lavrov je također kazao da će se Moskva osvetiti zbog američke odluke da zatvori ruski konzulat u Seattleu zatvaranjem američkog konzulata u St. Petersburgu.

Lavrov je izjavio da će isti princip biti primijenjen i na ostale zemlje koje su protjerale ruske diplomate u ovom tjednu.

Gotovo 25 zemalja, među kojima su SAD i brojne države članice EU i NATO-a, naredile su u ovom tjednu da više od 150 ruskih diplomata napusti njihove zemlje, u iskazivanju solidarnosti s Britanijom, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close