Pljačka

Rusija tvrdi da se SAD u Siriji bavi krijumčarenjem nafte

"Osim što pružaju obuku militantima, američke trupe se bave i pljačkom naftnih polja koja su u vlasništvu sirijskog režima na području Eufrata", rekao je Rudskoy.
Vijesti / Svijet | 29. 07. 2019. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Operativnog sožera Glavnog stožera Rusije Sergey Rudskoy je izjavio da SAD pljačka naftna polja na istočnoj strani Eufrata te pruža pomoć Kurdima i Arapima u zamjenu za krijumčarenje nafte.

U zgradi Ministarstva obrane Rusije je održana konferencija za novinare o situaciji u Siriji na kojoj je Rudskoy upozorio na određene probleme u ratom pogođenoj zemlji.

"Osim što pružaju obuku militantima, američke trupe se bave i pljačkom naftnih polja koja su u vlasništvu sirijskog režima na području Eufrata", rekao je Rudskoy.

Dodao je kako je u Siriji posljednjih nekoliko tjedana porastao broj vojnika koji djeluju u okviru privatnih američkih kompanija, napominjući kako njihov ukupni broj iznosi preko 3.500.

Istaknuo je također da se od prošlog mjeseca znatno pogoršala situacija na području zone deeskelacije sukoba u Idlibu, na sjeverozapadu Sirije.

Uz posredstvo Turske i Rusije u Sočiju 17. rujna 2018. postignut je dogovor o primirju u Idlibu i uspostavi deeskalacijske zone za civile. Od rujna prošle godine i proglašenja primirja u toj regiji je raseljeno više od pola milijuna ljudi.

Pripadnici Sirijske mreže za ljudska prava ranije su priopćili kako je u napadima na zonu deeskalacije sukoba Idlib, koje su režimske snage i saveznici izveli od 26. travnja do 12. srpnja poginulo 606 civila, od toga 157 maloljetnika i 111 žena.

Kopirati
Drag cursor here to close