Nakon izbora

Rusija: S Amerikom ne može biti gore

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima kako će ''biti teško učiniti ovakve odnose još i gorim''.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2018. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je objavio u srijedu kako rezultati jučerašnjih američkih izbora neće naškoditi odnosima Rusije i Sjedinjenih Država jer su oni ionako dovoljno loši. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima kako će ''biti teško učiniti ovakve odnose još i gorim''. 

Peskov je odbio komentirati sugestiju da će kontrola Demokratske stranke nad Zastupničkim domom otežati predsjedniku Donaldu Trumpu napore na poboljšanju odnosa s Rusijom.

Izjavio je kako ''nema svijetle perspektive na horizontu'' za poboljšanje odnosa.

Sastanak između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina planiran za narednu sedmicu u Francuskoj otkazan je.

Visoki ruski zastupnik Konstantin Kosačev izjavio je kako demokratska većina u parlamentu znači da će se Trump suočavati s ''neprijatnim izazovima'', prenosi Associated Presss.

Kina bez brige

I Kina je objavila u srijedu da su odnosi između dviju najvećih svjetskih ekonomija tako bitni da će interesi obiju strana da nastave sa suradnjom prevladati bez obzira na izborni ishod.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying odbila je direktno komentirati izborni ishod, ali je izjavila da ''bez obzira na izborne rezultate mi vjerujemo da će dvije vlade i dva naroda željeti da održe zdravi razvoj bilateralnih odnosa koji su u najboljem interesu međunarodne zajednice''.

Hua je izjavila kako se Kina nada sastanku između Trumpa i  predsjednika Xi Jinpinga u ovom mjesecu na samitu G-20 u Argentini, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close