Putin

Rusija puno radi na Balkanu

Vijesti / Svijet | 05. 02. 2020. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna i zalaže se za uzajamno prihvatljivo rješenje Beograda i Prištine'', izjavio je danas ruski predsjednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva novim veleposlanicima, među kojima je bio veleposlanik Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rješenje kosovskog problema na osnovu Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a", rekao je Putin na ceremoniji u Kremlju na kojoj su bila 23 nova veleposlanika.

Istaknuo je kako Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo zasnovano na tradicijama prijateljstva, kulturne, duhovne i povijesne bliskosti dva bratska naroda, prenosi Srna.

"U prosincu prošle godine u Sočiju su održani značajni pregovore s predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Zaključen je veliki broj značajnih sporazuma u vezi s razvojem rusko-srpske suradnje u nizu pitanja kao što su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija u vezi s regionalnim pitanjima", rekao je Putin.

Napomenuvši kako je čovječanstvo danas ponovo u opasnosti i da raste prijetnja terorizmom, Putin je istaknuo kako se šire regionalni sukobi i ruši sustav kontrole naoružanja, a da je globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

Kopirati
Drag cursor here to close