Amerikanci oduševljeni :)

Rusija posjeduje naoružanje sudnjeg dana

Istraživač Centra za vojnopomorske analize Michael Kofman uvjeren je da su programi najnovijeg naoružanja Rusije realni i da je njihovo postojanje "pitanje bliske ili određene budućnosti".
Vijesti / Svijet | 11. 06. 2018. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija ne blefira i posjeduje naoružanje "sudnjeg dana", tvrdi američki magazin The National Interest.

Vojni stručnjak Pavel Podvig navodi da je najveći broj sustava naoružanja poznat od ranije, ali da su neki zaista senzacionalni.

"Prvi put sam čuo za krstareće rakete s nuklearnim bojevim glavama i kompleks Kinzhal. Očigledno da je sve što je pokazao Vladimir Putin - testirano, tako da sve to postoji", rekao je Podvig magazinu.

Istraživač Centra za vojnopomorske analize Michael Kofman uvjeren je da su programi najnovijeg naoružanja Rusije realni i da je njihovo postojanje "pitanje bliske ili određene budućnosti".

Rekao je kako strahuje zbog brzine koju mogu da razviju krstareće rakete s nuklearnim bojevim glavama.

Russia's New Doomsday Weapons Can Beat U.S. Missile Defenses

Putin reemphasized that Russia will respond to any nuclear attack with nuclear weapons. "I should note that our military doctrine says Russia reserves the right to use nuclear weapons solely in response to a nuclear attack, or an attack with other weapons of mass destruction against the country or its allies, or an act of aggression against us with the use of conventional weapons that threaten the very existence of the state.


The National Interest naglašava da Washington u ovom trenutku nema mogućnost da se suprotstavi nuklearnom potencijalu Moskve.

Vojni stručnjaci ističu da SAD imaju dvije opcije - da pokrenu trku u naoružanju ili naprave novi dogovor "START", koji će uzeti u obzir novo oružje Rusije i ograničiti nuklearne potencijale, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close