Lavrov

Rusija ne želi dijeliti Europu

Prema riječima Sergeja Lavrova, Rusija je otvorena za konstruktivnu suradnju sa zainteresiranim stranama, ne samo u Europi.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov rekao je kako su apsurdne tvrdnje da Rusija pokušava podijeliti Europu.

''Tvrdnje da Rusija pokušava oslabiti ili podijeliti Europu su apsurdne. Mi uporno govorimo o sveobuhvatnoj suradnji, na jednakim osnovama, na europskom kontinentu, u skladu s principima jednake i nedjeljive sigurnosti za sve'', rekao je Lavrov za slovački list Pravda, prenijela je Srna.

Rekao je kako je u tom smislu dobro poznata inicijativa ruskog predsjednika Vladimira Putina da se uspostavi zajednički ekonomski i humanitarni prostor od Atlantika do Pacifika.

''Važno je da se razumije da ruska vanjska politika nema ideološku pozadinu i da je naš glavni kriterij procjene partnera njihova spremnost da razvijaju odnose s Rusijom na osnovu jednakosti i uzajamne koristi uz poštovanje međunarodnog prava i obostranih interesa'', rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, Rusija je otvorena za konstruktivnu suradnju sa zainteresiranim stranama, ne samo u Europi.

''Štoviše, mi smo spremni surađivati u mjeri u kojoj su za to spremni naši partneri. Uvjeren sam da većina europskih građana želi miran i prosperitetan europski kontinent i da se ne želi vraćati u vrijeme konfrontacija kao što je to bilo u vrijeme hladnog rata'', istaknuo je Lavrov, prenio je TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close