Vladimir Putin

Rusija mora ostati jaka predsjednička republika

Prošlog tjedna Putin, koji se po Ustavu ne može kandidirati za još jedan predsjednički mandat, predložio je ustavne promjene koje bi mu dale mogućnost da ostane na vlasti nakon napuštanja dužnosti.
Vijesti / Svijet | 22. 01. 2020. u 20:00 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija mora ostati jaka predsjednička republika, izjavio je u srijedu predsjednik Vladimir Putin po pitanju mogućeg prijelaznog razdoblja nakon što on odstupi s predsjedničke funkcije 2024. godine.

Prošlog tjedna Putin, koji se po Ustavu ne može kandidirati za još jedan predsjednički mandat, predložio je ustavne promjene koje bi mu dale mogućnost da ostane na vlasti nakon napuštanja dužnosti, javio je Reuters.

Prijedlozi uključuju smanjenje ovlasti predsjednika i pojačavanje ovlasti premijera, što potiče nagađanja da Putin možda traži povratak na funkciju premijera koju je već obavljao od 2008. do 2012. godine.

Video: Snimka Putinovog sastanka s ruskim studentima u Sočiju

''Naša zemlja, očito, mora biti snažna predsjednička republika. To je prva stvar. Potom, imamo toliko etničkih skupina, nacionalnosti, načina života, praktično je nemoguće integrirati se u okvir parlamentarne republike'', rekao je Putin, u komentarima koji su naizgled bili u suprotnosti s prošlotjednom porukom.

Putin, koji ima 67 godina, govorio je na sastanku s ruskim studentima u crnomorskom odmaralištu Sočiju.

Na pitanje jednog studenta bi li Rusija trebala razmotriti uspostavljanje neke vrste prijelazne institucije kao što se to dogodilo u Singapuru, Putin je rekao da to nije primjereno za njegovu zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close