Putin

Rusija i Turska zajedno protiv terorista

Erdogan je u obraćanju novinarima naglasio potrebu zajedničke borbe protiv terorističkih grupa koje teže podrivanju tursko-ruske suradnje.
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2019. u 09:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radimo na trajnom rješenju sirijskog pitanja. Želimo ovo pitanje riješiti političkim i diplomatskim sredstvima'', rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin nakon sastanka s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u srijedu u Moskvi.

Pročitajte još

Istaknuo je kako je susret bio izuzetno konstruktivan te da je održan u atmosferi razgovora o bilateralnim odnosima. Naveo je i kako bi to bio pozitivan korak ukoliko se ostvari plan SAD-a o povlačenju njihovih trupa iz Sirije.

Naglasio je kako su Rusija i Turska postigle dogovor da rade na dodatnim mjerama za provedbu memoranduma o Idlibu.

''Suglasni smo s Turskom u vezi s pitanjem borbe protiv svih terorista'', rekao je ruski predsjednik te dodao da će Rusija uskoro biti domaćin trilateralnog summita Moskve, Ankare i Teherana o Siriji.

Erdogan je u obraćanju novinarima naglasio potrebu zajedničke borbe protiv terorističkih grupa koje teže podrivanju tursko-ruske suradnje.

''Naša zajednička borba protiv terorističkih organizacija u Idlibu bit će nastavljena na isti način. Lideri kao i naši resorni ministri nastavljaju razgovore o pitanju sigurne zone u Siriji'', kazao je Erdogan.

Dodao je kako je od ogromnog značaja da se ne pojavi praznina koju bi zloupotrijebili teroristi tokom procesa povlačenja SAD-a iz Sirije.

''Potrebno što prije okončati proces formiranja ustavotvornog povjerenstva Sirije'', rekao je turski predsjednik.

Osim sastanka s predsjednikom Putinom, održan je i sastanak izaslanstava dviju zemalja koje su razgovarale o bilateralnoj suradnji, regionalnim i globalnim pitanjima, među kojima je i situacija u Siriji, prenosi Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close