Lavrov

Rusija će se još jače uključiti u politiku svijeta

Lavrov je istaknuo kako su Pokret nesvrstanih i njegova glavna načela jako potrebni svijetu, posebno zbog toga što situacija na globalnoj razini postaje sve turbulentnija.
Vijesti / Svijet | 11. 10. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas kako status promatrača u Pokretu nesvrstanih Rusiji otvara šansu da se još jače uključi u rješavanje svih neriješenih regionalnih i globalnih pitanja, ali i da pomogne u osiguranju mira.

Lavrov je istaknuo kako su Pokret nesvrstanih i njegova glavna načela jako potrebni svijetu, posebno zbog toga što situacija na globalnoj razini postaje sve turbulentnija, prenosi Srna.

U govoru na summitu u Beogradu povodom 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih članicama pokreta što su Rusiji jednoglasnom odlukom dozvolile da ima status promatrača i pročitao poruku ruskog predsjednika Vladimira Putina učesnicima skupa.

Lavrov je ukazao kako u godini kada Pokret nesvrstanih obilježava jubilej svi moraju imati na umu da je pokret prije 60 godina svijetu poslao jaku poruku da nema druge alternative nego da sve zemlje zajedno rješavaju sve probleme i izazove koji evoluiraju. "Ne smijemo zaboraviti ni glavne koncepte UN i poretka u svijetu uopće. Moramo izbjegavati dvostruke standarde i čuvati uzajamno poštovanje i suradnju. Neophodna je i udružena borba za očuvanje ljudskih prava, kao i zajednička borba protiv terorizma", poručio je Lavrov.

Prema njegovim riječima, Rusija se nada da će njezino svojstvo promatrača u Pokretu nesvrstanih pomoći svim koordiniranim akcijama u interesu demokratizacije i unutrašnjih odnosa, kao i da će doprinijeti općem uspjehu.

Kopirati
Drag cursor here to close